iPhone batteri springer i procent

iPhone Batteri springer i procent

Oplever du som mange andre også at batteriet i din iPhone opfører sig underligt? Dette kommer sig oftest til udtryk ved at procenten “springer” op og ned. Et eksempel kunne være, at din iPhone er fuldt opladt – 100%. Du sætter dig så til at se en YouTube film og pludselig hopper batteriet fra 100% til 86%. Dette fortsætter den med at gøre, til den går ud ved 35%.

Din iPhone beder derefter om at blive tilsluttet en strømkilde, hvilket du naturligvis gør. Kort efter, nærmest med det samme, tænder din iPhone op igen. Men i stedet for at tænde op på 2-5%, som den normalt ville gøre hvis den var løbet tør for strøm, så tænder den op på 30%. Altså forstår man slet ikke, at den skulle være løbet tør for strøm i første omgang.

Grunden til at batteriet springer i procent vil typisk være, at batteriet er slidt, gammelt eller fejlbehæftet. Dog kan det også være en softwarefejl, hvilket kan løses med en gendannelse til fabriksindstillinger. Hvis du i første omgang vil forsøge dig med en gendannelse, kan du med fordel følge vores guide til gendannelse, som du finder i bunden af siden.

iPhone batteriproblemer

Vi oplever hver uge rigtig mange kunder, som oplever problemer med batteriet i deres iPhones. Dette kommer sig oftest til udtryk ved en væsentligt forringet batterilevetid, men især også ved ovennævnte fejl, hvor batteriet kører op og ned i procent.

I 9 ud af 10 tilfælde er det blot et nyt batteri der skal til, hvilket vi klarer let og hurtigt. Vi udskifter dit gamle, slidte eller defekte til et nyt originalt batteri på kort tid. Herefter vil din iPhone igen køre som da du tog den i brug for første gang. Skulle det mod forventning ikke løse dit problem, så kunne det enten være at din iPhone trænger til en gendannes eller måske har en fejl et andet sted.

Nu kan din iPhone selv fortælle om batteri-problemer

Ved lanceringen af iOS 11.4, så vi første gang at iPhone SE, iPhone 6 og nyere modeller selv kunne fortælle om batteriets tilstand – dog som en beta-version. Senere, i iOS 12, er dette dog blivet en retvisende og gennemtestet funktion. Du finder batteritilstanden under Indstillinger -> Batteri -> Batteritilstand.

Her fremgår det først og fremmest hvordan maksimumkapaciteten har det – altså den maksimale lagring af strøm i forhold til nystanden. Denne alene fortæller dog ikke om batteriet har deciderede fejl. Her skal du en smule længere ned på siden, hvor der vil fremgå hvordan batteriet yder. Typisk vil der her stå: Batteriet leverer normal maksimal ydeevne i øjeblikket.

Har dit batteri problemer, vil du i stedet se teksten: Denne iPhone blev uventet afbrudt, fordi batteriet ikke kunne levere den nødvendige maksimale ydeevne. Eller: Batteriets tilstand er væsentligt forringet. Har du fået skiftet batteri før og der nu står følgende: Denne iPhone kan ikke bestemme batteritilstanden, så vil batteriet højst sandsynligt være uoriginalt.

Skift af batteri i iPhone efter uventet nedlukning
Gendan din iPhone 7

Gendan din iPhone

Hvis du oplever fejl ved batteriet på din iPhone, så kan det være en fordel at gendanne din iPhone helt tilbage til fabriksindstillinger. Til dette anbefaler vi DFU mode, da dette sletter ALT hvad du har på din enhed – ikke kun indhold, men også helt basal firmware som styrer alle tingene i din enhed, såsom kamera, knapper, osv.

Trin 1: Sørg for at du har iTunes installeret på din Mac eller PC, men åbn det ikke endnu. Forbind først din iPhone til din Mac eller PC med det medfølgende USB kabel – det samme du bruger til at oplade med.

Trin 2: Har du en iPhone 6S eller ældre, holder du “Tænd-sluk knappen” og “Home-knappen” nede samtidig i 10 sekunder. Har du en iPhone 7 eller nyere, skal du ikke bruge “Home-knappen”, men “Skru-ned knappen”.

Trin 3: Efter de 10 sekunder slipper du “Tænd-sluk knappen”, men fortsætter med at holde “Home-knappen”/”Skru-ned knappen” nede i 10 sekunder. I modsætning til Recovery mode, vil den ikke komme med et “Fobind til iTunes” billede på skærmen, men i stedet forblive blank.

Trin 4: Åbn iTunes, og du skulle gerne se følgende meddelelse: “iTunes har registreret en iPhone til gendannelse. Du skal gendanne denne iPhone før den kan bruges med iTunes.”

Trin 5: Tryk til sidst på “Gendan”, og din iPhone vil blive rullet tilbage til sit udgangspunkt.