Min iPad er tændt men der er ikke billede på skærmen?

Jeg kan høre iPad er tændt, men uden billed på skærmen

Oplever du at skærmen på din iPad er gået i sort, men du kan høre at enheden er tændt? Får du eksempelvis stadig ‘bing’-lyden, når du sætter den til opladeren. Eller kan du høre når notifikationer kommer ind?

Så er der med al sandsynlighed god hjælp at hente i vores artikel herunder.

Tving din iPad til at genstarte

Et af de ældste værktøjer i IT-værktøjskassen, er en genstart af din iPad. Dette kan naturligvis være lidt besværligt, i og med du ikke kan se hvad der foregår på skærmen. Men faktisk behøver du slet ikke at betjene skærmen for at gennemtvinge en genstart af din iPad.

Apple har nemlig indbygget en funktion til at reboot din iPad – også kaldet hard reset – i tilfælde af, at den skulle gå i sort, fryse i skærmbilledet eller miste anden vigtig funktionalitet.

Måde hvorpå du tvinger din iPad til at genstarte afhænger af hvilken iPad du har. Har du en iPad med den runde hjem-knap i bunden af skærmen eller en model uden?

Genstart din iPad MED hjem-knap

Tryk og holde nede på hjem-knappen i bunden af skærmen og tænd/sluk-knappen på toppen af din iPad i 10-20 sekunder, indtil din iPad viser Apple logoet på skærmen.

Når Apple logoet vises, kan du blot slippe de to knapper, hvorefter din iPad vil tænde op som den plejer – og nu med billede på skærmen.

Er skærmen ikke tændt op inden for 10-20 sekunder, har et hard reset ikke løst fejlen. Læs med længere nede for at fejlsøge yderligere på din iPad.

Genstart din iPad UDEN hjem-knap

Tryk og slip med det samme knappen til volume-op, tryk og slip med det samme knappen til volume-ned og tryk derefter på tænd/sluk-knappen og bliv ved med at holde denne nede i 10-20 sekunder.

Når Apple logoet vises, kan du blot slippe de to knapper, hvorefter din iPad vil tænde op som den plejer – og nu med billede på skærmen.

Er skærmen ikke tændt op inden for 10-20 sekunder, har et hard reset ikke løst fejlen. Læs med længere nede for at fejlsøge yderligere på din iPad.

Lys skærmen op og se om der er svagt billede på skærmen

Eftersom en genstart af din iPad ikke har løst fejlen, men du stadig kan høre, at der er liv i enheden, så lad os prøve at fejlsøge lidt videre.

Find en klud og evt. noget skærmrens frem, og puds skærmen helt blank og fri for fedtfingre. Brug så en lommelygte, eller blitzen fra din iPhone, til at lyse ind på skærmen. Lys gerne helt tæt på glasset.

Prøv at se ind på selve skærmen fra forskellige vinkler, for at se om du kan ane skærmbilledet meget svagt. Det er vigtigt du sørger for at klikke på hjem-knappen eller tænd/sluk-knappen imens, så du er sikker på enheden er aktiv og med “tændt” skærmbillede.

Kan du svagt se hvad der foregår på skærmbilledet, oplyst af din lommelygte, kunne noget tyde på at din skærm har mistet sin egen baggrundsbelysning.

I dette tilfælde bliver det svært at gøre meget mere selv, da der er en skærmfejl i din iPad.

Overlad trygt en reparation af din iPad til os

Kunne du tænke dig at slippe for at skulle betjene din iPad med en lommelygte i den ene hånd, så kan du trygt overlade en reparation af din iPad til os. Vi har arbejdet med Apples produkter i mere end 10 år og repareret på den anden side af 15.000 enheder i gennem årene.

Vi har derfor også stor erfaring med netop denne fejl, hvor baggrundsbelysningen forsvinder i skærmen, hvorfor du kan høre din iPad er tændt uden noget reelt billede på skærmen.

Alt afhængig af hvilken iPad du har, kan prisen variere. Du finder en prisoversigt over de fleste iPads, ved klikke lige her. Du skal også være velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til en reparation eller besøge vores værksted uden tidsbestilling.

iPad reparation Find vores værksted