Lyden er meget lav i min iPhone – hvad gør jeg?

Hvad gør jeg når lyden er lav i min iPhone?

Vores iPhone udgør i hverdagen redskabet til at komme i kontakt med venner, familie, kollegaer, kunder eller leverandører. Derfor kan det hurtigt være frustrerende hvis lyden er meget lav i højttaleren.

Men måske er der faktisk en løsning på dette problem, som du nemt selv kan udføre. Og her taler vi ikke bare om, at skrue op for lyden, som vi antager du allerede har forsøgt.

Kan du ikke høre noget i din iPhone under opkald?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast, i hvilken sammenhæng du oplever, at lyden er lav i din iPhone. Har du svært ved at høre den anden person i et opkald? Har den anden svært ved at høre dig? Eller er det når din iPhone afspiller lyd i form af en video eller ringetone, at lyden er lav?

Hvis du oplever, at du har svært ved at høre den anden person i et opkald, så er det i øre-højttaleren vi skal finde forklaringen. Øverst i din skærm, sidder der nemlig et lille filter, som vi har markeret på billedet herunder.

Lyden er lav under opkald på min iPhone

Når du har din iPhone oppe til øret, suger filteret fugt og sved til sig, hvilket får det til at virke som en magnet over for støv, skidt og snavs. Med tiden danner dette en hinde, som blokerer for lyden fra højttalere inde bagved.

Prøv forsigtigt med en tandbørste eller vatpind og en smule isopropyl alkohol eller anden hurtigt fordampende væske, velegnet til elektronik, og gnub henover filteret. Tør herefter overskydende væske af med en klud.

Du kan evt. supplere med lidt blid trykluft, for at få blæst skidtet ud af de små huller i filteret. Men først efter du har rengjort og tørret væsken op.

Oplever du herefter stadig at lyden er lav? Så kunne problemet ligge dybere. Det vil ikke være utænkeligt, at selve højttaleren skal udskiftes.

Er lyden lav når du ser video på din iPhone?

Er det derimod når du afspiller video eller telefonen ringer, at du oplader lyden er lav i din iPhone? Så er der en højttaler mere vi skal kigge på. Der sidder nemlig også en højttaler i bunden af din enhed. Denne afspiller lyd i stereo sammen med højttaleren ved øret, når du eksempelvis ser video eller telefonen ringer.

Er lyden lav når du ser video på din iPhone?

Du kan bruge samme fremgangsmetode til at rense filtrene i bunden af din iPhone, som du brugte til øre-højttaleren. Undlad i øvrigt at prikke noget spidst ind i filteret, da du nemt kan lave hul på det.

Hvis en rensning af højttaleret i bunden, sammen med rensningen af højttaleren ved øret, ikke gør nogen forskel, skal årsagen findes i selve højttalerne. Vi er dig gerne behjælpelig med en reparation af din iPhone.

Kan andre ikke høre dig under opkald?

Oplever du at folk konsekvent har svært ved at høre dig under opkald, eller lyder det som om du er langt væk? Så sidder der til venstre for ladeindgangen flere filtrer. Disse kan du rense på helt samme måde som de øvrige.

Det er dog ikke usædvanligt, at skidt og møg arbejder sig gennem filteret og sætter sig direkte i mikrofonen. Er dette tilfældet, vil en rensning ikke være tilstrækkelig og mikrofonen skal udskiftes.

Lad os hjælpe dig med en professionel reparation af din iPhone

Har du ikke haft held med ovenstående tips og tricks eller har du ikke mod på selv at kaste dig ud i det, skal du være mere end velkommen til at overlade opgaven til os.

Vi oplever denne problematik på ugentlig basis fra frustrerede brugere. Men oftest er en rensning – efter vores erfaring – nok for at få lyden tilbage i din iPhone.

Du kan derfor trygt overlade din iPhone til os, med visheden om, at der inden for kort tid er klar lyd igen.

Find vores værksted