Min iPhone ringer meget lavt – kan jeg gøre noget?

Har du problemer med din iPhone ringer lavt?

Oplever du, at din iPhone ringer meget lavt, så kan vi berolige dig med, at du ikke er den eneste. Gudskelov er der et par ting du i første omgang selv kan justere. Og skulle den være helt gal, kan vi med sikkerhed hjælpe.

Herunder finder du en række indstillinger, som du med fordel kan gennemgå inden du indleverer din iPhone til reparation hos vores dygtige teknikere.

Tjek lydstyrken i indstillinger

Vi ved godt, at det kan lyde dumt. Og du har sikkert også allerede tjekket, at der er skruet tilstrækkeligt op for din iPhone. Alligevel hænder det, at vi møder kunder, hvor det blot er tilfældet.

Åbn indstillinger

Du kan naturligvis skrue op og ned for lydstyrken på din iPhone på volume-tasterne på venstre side af enheden, men det er ikke altid, at de justerer lydstyrken på selve ringetonen.

Hvis du derfor går i ‘Indstillinger’ og derefter vælger den menu der hedder ‘Lyde & haptisk feedback’.

Indstillinger for ringetone på iPhone

Justering af lydstyrke

Under afsnittet ‘RINGETONE OG ADVARSLER’ har du mulighed for at justere lydstyrken når din iPhone ringer.

Er denne skruet helt ned (mod venstre), har du forklaringen på hvorfor din iPhone ringer lavt. Sørg derfor for, at den er kørt så langt mod højre som du føler er tilstrækkeligt.

Under slideren har du mulighed for at aktivere og deaktivere muligheden for at justere ringetonens lydstyrke ved at bruge de to volume-taster på venstre side af din iPhone.

Justering af lydstyrke iPhone

Opmærksomhedsfunktioner kan dæmpe lydstyrken

En anden funktion i din iPhone der kan forårsage, at din iPhone ringer lavt, er den såkaldte ‘opmærksomhedsfunktion’. Denne har til formål at registrere om hvorvidt du er opmærksom på, at din iPhone ringer.

Funktionen er kun tilgængelig på iPhones med Face ID (ansigtsgenkendelse) og fungerer på følgende måde: Hvis din enheden eksempelvis ligger på bordet foran dig og pludselig ringer. Så starter ringetonen højt, hvorefter du straks kigge hen på telefonen, hvilket din iPhone registrerer. Den sænker derfor lydstyrken markant i dette øjeblik.

For nogen er denne funktion hensigtmæssig, mens den for andre kan være begrænsende, da de ikke hører telefonen ringe eller tror opkaldet går ud. Heldigvis kan du nemt slå denne funktion fra.

Indstillinger for Face ID & kode

Det første du skal gøre er, at åbne ‘Indstillinger’ på din iPhone og derefter vælge menuen ‘Face ID & kode’.

Herefter vil du nok blive bedt om at indtaste adgangskoden til din iPhone, for at få adgang til netop disse indstillinger.

Indstillinger for Face ID og kode på iPhone

Tilpas opmærksomhedsfunktioner

Under afsnittet ‘OPMÆRKSOMHED’ finder du ‘Opmærksomhedsfunktioner‘, som du kan slå til og fra.

Den officielle deklaration på funktionen lyder således:

iPhone kontrollerer for opmærksomhed, inden skærmen dæmpes, lyden på nogle advarsler sænkes eller en notifikation udvides, når skærmen er låst.

Prøv derfor, at slå funktionen fra, hvis du oplever din iPhone ringer med en lav ringetone.

Indstillinger for opmærksomhedsfunktioner på iPhone

Ringer din iPhone stadig meget lavt?

Har du ikke haft held med at ændre lydstyrken når din iPhone ringer, ved at ændre på ovenstående funktioner, så kunne noget måske tyde på, at fejlen skal findes et andet sted.

Muligvis er filtrene der dækker foran højttalerne tilstoppede og dermed begrænser lyd-udgangen. Det kan også være at den ene eller anden højttaler i din iPhone er defekt – måske endda begge.

I dette tilfælde er det bedste du kan gøre, at få professionel hjælp til at løse problemet. Du kan eksempelvis indlevere din iPhone til reparation på vores værksted eller hos et af vores indleveringssteder. Så kan vi hurtigt stille en diagnose og få løst problemerne, således du igen kan høre når din iPhone ringer.

Find os Priser på iPhone reparation