Er det muligt at skifte glas på en iPhone?

Udskiftning af glas på iPhone

Det kommer næppe bag på de fleste iPhone-ejere, at glasset på disse smartphones er ekstremt skrøbelige. Derfor er det også naturligt at stille sig selv det spørgsmål, om det er muligt at skifte glas på en iPhone?.

Og til dette spørgsmål er svaret egentligt ret kort. Ja – det er muligt at skifte glas på en iPhone. Der hører sig dog en lidt længere forklaring til svaret, da glasset i sig selv ikke er til at skifte.

Derfor skifter man ikke kun glas på en iPhone

Der er mange der tror, at glasset kan udskiftes alene på en iPhone, ligesom det gør sig gældende på flere iPad-modeller. Men desværre er opbygningen på en iPhone lidt mere kompleks.

For at opnå et slankt design, en knivskarp skærm og den mest nøjagtige touchfølsomhed, er glasset limet sammen med touchpanelet og LCD / OLED-skærmpanelet.

Dermed er de 3 lag også mere eller mindre uadskillelige, medmindre man har det rette udstyr. Dertil kommer et væsentligt tidsforbrug der skal lægges i adskillelse af hver enkel skærm, som sjældent vil give mening med danske lønninger.

Derfor købes nye “glas” som komplette og færdigsamlede skærme fra enten Apple eller tredjepartsproducenter. Dette sikrer en ensartet kvalitet, og muligheden for at udføre en mere effektiv reparation.

Hvad koster det at skifte glas på en iPhone?

Som vi netop har beskrevet, er glasset en del af et samlet skærmpanel. Derfor kan det også lyde som mange penge, hvis man blot tænker det er prisen for en udskiftning af glasset, når man hører prisen på et skærmskift.

Vores tese er dog, at det faktisk ville være dyrere kun at at skifte glasset på en iPhone, da det ville kræve væsentlig mere tid at udføre reparationen. Det ville heller ikke være uden risiko for at ødelægge enten LCD / OLED-panelet eller touchpanelet.

Men når det kommer til et skærmskift, så afhænger prisen af modellen, og om du ønsker reparation med en original Apple skærm eller en skærm fra en tredjepartsproducent.

Prisen varierer også, afhængig af om din iPhone er med et klassisk LCD-skærmpanel, eller det er en OLED-model. Du finder en prisoversigt for hver iPhone-model ved at klikke på knappen lige herunder.

Pris på skærmskift

Hvad hvis det ikke kun er glasset der er gået i stykker på min iPhone?

Ser din iPhone ud som den på billedet, hvor det altså ikke kun er glasset der er gået i stykker, men også selve skærmpanelet? Så betyder det ikke noget.

Som vi tidligere har beskrevet hænger hele skærmen nemlig sammen. Så uanset om du har ødelagt glasset, LCD / OLED-panlet eller touchpanelet, så bliver det hele udskiftet ved et skærmskift.

I illustrationen du ser her, er det LCD eller OLED-panelet der er revnet, hvorfor farverne i skærmen flyder ud i hinanden.

Det samme vil være tilfældet, hvis skærmen kun registrerer din berøring i den ene halvdel eller en given zone. Så vil det også blot være et skærmskift der skal til for at gøre din enhed funktionsdygtig igen.

iPhone med smadret skærmpanel
Skal vi udføre et skærmskift på din iPhone?

Har uheldet været ude og skærmen gået i stykker på din iPhone, står vi klar til at hjælpe dig. Vi har repareret iPhones i mere end 10 år og udført på den anden side af 15.000 reparationer.

Dette er din garanti for at din enhed er i de bedste hænder. Alle reparationer inkluderer da også 2 års garanti. Så skulle du opleve produktfejl inden for 24 måneder, retter vi op på fejlen uden beregning.

Du er altid velkommen til at lægge vejen forbi vores værksted uden tidsbestilling, hvor vores dygtige teknikere står klar til at tage godt imod dig og din defekte iPhone.

Har du spørgsmål til en reparation af din iPhone, skal du også være velkommen til at kontakte vores kundeservice på 70220010 eller info@miphone.dk.